Yoğurtlu Pirinç Çorbası Ülkemizde neredeyse her evde yoğurtlu pirinç çorbasını sevmeyen yoktur. Büyüklerin ve çocukların severek içtiği bu çorba, aynı zamanda vitamin deposudur. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz ve et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz çok lezzetli ve şık bir çorba türüdür. Yapımı ise oldukça kolaydır. Çorbada yoğurt bulunması sebebiyle hem vitaminli hem de doyurucu bir çorba türüdür. Yoğurdun Faydaları Yoğurdun faydaları arasında ilk akla gelen, kemik sağlığı için önemli olan kalsiyum minerali bakımından zengin olmasıdır. Ayrıca yoğurt, kilo vermeye yardımcı olmaktan, kan basıncının düzenlenmesine kadar pek çok fayda sunar. Ancak her yoğurt aynı değildir; mümkünse yoğurdumuzu kendi evimizde mayalamak en doğru olanıdır. Grip ve soğuk algınlığının yaygın olduğu kış aylarında düzenli olarak yoğurt tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirir ve bu tip hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Yoğurt, ayrıca kabızlık sorununu da çözer. İçerdiği faydalı bakteriler, yiyeceklerin parçalanmasına yardımcı olur ve kabızlığa karşı koruma sağlar. Bu sebeple yoğurtlu pirinç çorbasını haftada en az bir kez pişirmek gerekmektedir. Özellikle çocuklarımıza bu çorbayı sevdirmeliyiz. Onların sağlığı açısından çok faydalı olan bu çorba, günlük hayatta da sürekli içilebilir. Tadının ve lezzetinin tartışılmayacak kadar güzel olduğunu söyleyebiliriz. Yoğurtlu pirinç çorbasının tarifini sizlerle paylaşmak isterim. Yoğurtlu Pirinç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır? İlk yapacağımız işlem, pişireceğimiz tencerenin içerisine pirinçleri koyarak yıkamaktır. Ardından üzerine yoğurt ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştırın. Daha sonra unu ekleyin ve son olarak da suyunu ekleyin. Ocağın altını açıp karıştırmaya başlayın. Çorba kaynayana kadar karıştırma işlemi devam etmelidir. Eğer karıştırmayı bırakırsanız, çorbada yoğurt olduğundan dolayı kesilme meydana gelebilir. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakabilirsiniz. Diğer küçük sos tenceresine tereyağını koyun ve naneyi ekleyin. Ardından kaynayan çorbanın içerisine bu karışımı dökün ve ocağın altını kapatın. Son olarak tuzunu ekleyin. Çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun. |