Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bu yemek oldukça lezzetli olup Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Bu bakımdan herkesin etli domatesli pirinç pilavı yapmasını önermekteyiz. Aşağıda bu yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler ve yemeğin yapılışı verilmiştir. Üzerinde durmuş olduğumuz hususları dikkate alarak yapmanız halinde ortaya oldukça lezzetli bir yemek çıkacaktır. Etli Domatesli Pirinç Pilavı İçin Malzemeler
Etli Domatesli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle eti iyice yıkayıp süzün. Tencereyi ocağa alarak biraz ısınmasıyla birlikte zeytinyağının yarısını ilave edin. Etlerinizi tencereye alın ve her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Ardından doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Bir miktar salça ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Ardından kaynar su eklemeniz gerekmektedir. Etlerin iyice yumuşadığını görene kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ardından bir kevgire alınıp süzgeç yardımıyla etin suyunu süzmeniz gerekmektedir. Etin suyunu pilava katmak için sıcak tutmanız şarttır. Etleri küçük parçalara ayırarak didikleyin. Ayrı bir tencereye tereyağını ve kalan zeytinyağını ekleyin. Daha öncesinde ıslatmış olduğunuz pirinçleri tencereye ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Pirinçlerin yağı iyice içine çekmesi ve şeffaflaşması gerekmektedir. Ardından doğranmış domates ve biberleri ekleyin. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra et suyunu tencereye ilave edin. Et suyunda bir miktar tuz bulunması sebebiyle tuzuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Suyu kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada bir karıştırmanız yararlı olacaktır. Suyu tam anlamıyla çekildikten sonra didiklemiş olduğunuz etleri pilavın üzerine ekleyin ve karıştırın. Pilavın demlenmesi için tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika bekleyin. Artık etli domatesli pirinç pilavı servise hazırdır. Ekstra Bilgiler
|
Esra
02 Haziran 2024 PazarMerhaba bizim orada buna meyhane pilavı derler. Ancak biz içene tavuk bulyon koymayız. Tarifte yazıyor ama açıkçası biz hiç tavuk bulyon denemedik sizce lezzeti nasıl olur koysam mı?
Cevap yazAdmin
02 Haziran 2024 PazarMerhaba Esra Hanım,
Meyhane pilavına tavuk bulyon eklemek, pilava ekstra bir lezzet katabilir ve daha zengin bir tat profili oluşturabilir. Tavuk bulyonun tadını seviyorsanız, denemenizi tavsiye ederim. Ancak, bulyonun tuz miktarını da dikkate almalısınız, bu nedenle tuz eklerken dikkatli olun. Şimdiden afiyet olsun!