Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri


Kepekli pirinç pilavı hem çok sağlıklı oluyor hem de çok lezzetli oluyor. Sindirimi ve hazmı çok kolaydır. Kilo yapmıyor. Kepekli pirinç beyaz pirince göre daha vitamin ve mineral içeriyor. Diyet yapanlar için çok iyi bir tercihtir. Yaşlılar ve çocuklar için çok faydalı oluyor. Özellikle Asya ülkelerinde kepekli pirinç tüketimi çok yaygındır. Kepekli pirincin kabuğu B vitamini lif ve folik açısından çok zengindir. Asyada kepekli pirinçi çocuklar ve yaşlılar çok tüketiyorlar. Avrupa'da ve Amerika da ise sağlıklı yaşam süren insanlar çok tüketiyor. Bir özelliği de bağırsakları temizliyor. Kepekli pirincin dışındaki lifler bağırsak duvarlarındaki yapışan maddeleri çıkarıyor ve vücudumuzu sağlıklı tutuyor. Zaten vitaminli ve mineralli olan yer pirincin kabuğudur. Kepekli pirincin kabuğu vitamin B, lif ve folik asit içeririyor ve diğer çok faydalı vitaminler ve mineraller kabugunda bulunuyor. Kepekli pirinç beyaz pirince göre daha uzun sürede hazırlanıyor. Uyandıktan sonra bir bardak maden suyu için ya da bitki çayı, tercihinize göre ıhlamur, papatya, nane gibi çaylar. Günde yaklaşık 200 gram kepekli pirinç yemek çok faydalıdır. 100 gram meyve yemek gerekiyor ve 400 gram sebze, bir kaşık zeytinyağı ve salatalara biraz sirke katıp yemek çok faydalı oluyor.


Kepekli pirinç pilavının malzemeleri

  • 1 su bardağı kepekli pirinç,
  • 1 orta boy soğan,
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
  • 3-3.5 su bardağı sıcak su,
  • Biraz tuz.

Kepekli pirinç pilavı nasıl yapılır?


Önce kepekli pirinç pilavı yapmak için pirinci birkaç kez su ile yıkayalım ve süzgeç yardımı ile suyunu süzdürelim. Soğanı küp-küp yemeklik şeklinde doğrayalım. Pilav tencerenize zeytinyağı ile soğanları koyalım. Soğanların rengi pembeleşmeye başlayana kadar kısık ateşte kavuralım ve sonra üzerine kepekli pirinci ekleyip 2-3 dakika pirinçle birlikte karıştırarak kavuralım. Sevdiğiniz diriliğe göre en az 3 su bardağı olacak şekilde sıcak su ekleyelim ve tuzunu da ilave edelim. Sonra pilav kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirelim. Kepekli pirinç pilavımızı 45 dakika suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra üzerine temiz havlu kapatıp kenarda en az 15 dakika demlenmesi için bekleyelim ve sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kepekli Pirinç Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Besin Değeri?

Pirinç Besin Değeri?

Sarı Pirinç Özellikleri

Sarı Pirinç Özellikleri

Pirinç Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Pirinç Unu Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Pirinç Unu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Güncel

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır?

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır?

Pirinç Kabuğu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pirinç Kabuğu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pirinç Nerede Yetişir?

Pirinç Nerede Yetişir?

Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unu Maması Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unu Maması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6