Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kepekli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Pilavı

Kepekli pirinç pilavı, sağlıklı ve lezzetli bir yemek seçeneğidir. Sindirimi kolay olup, kilo aldırmaz. Kepekli pirinç, beyaz pirince kıyasla daha fazla vitamin ve mineral içerir. Diyet yapanlar için ideal bir tercihtir ve yaşlılar ile çocuklar için oldukça faydalıdır. Özellikle Asya ülkelerinde kepekli pirinç tüketimi yaygındır. Kepekli pirincin kabuğu, B vitamini, lif ve folik asit açısından oldukça zengindir. Asya'da kepekli pirinç, çocuklar ve yaşlılar tarafından sıklıkla tüketilirken, Avrupa ve Amerika'da sağlıklı yaşam süren insanlar tarafından yaygın olarak tüketilmektedir.

Kepekli pirinç, bağırsakları temizleme özelliği ile bilinir. Dışındaki lifler, bağırsak duvarlarındaki yapışan maddeleri çıkararak vücudu sağlıklı tutar. Zaten vitaminli ve mineralli olan yer, pirincin kabuğudur. Kepekli pirincin kabuğu B vitamini, lif ve folik asit içerir ve diğer faydalı vitaminler ve mineraller de kabuğunda bulunur. Kepekli pirinç, beyaz pirince göre daha uzun sürede hazırlanır.

Uyandıktan sonra bir bardak maden suyu veya bitki çayı içmek faydalıdır. Günde yaklaşık 200 gram kepekli pirinç yemek oldukça faydalıdır. Ayrıca 100 gram meyve, 400 gram sebze tüketmek, bir kaşık zeytinyağı ve salatalara biraz sirke eklemek de sağlıklı bir beslenme düzeni için önerilir.

Kepekli Pirinç Pilavının Malzemeleri

  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3-3.5 su bardağı sıcak su
  • Biraz tuz

Kepekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kepekli pirinç pilavı yapmak için pirinci birkaç kez su ile yıkayın ve süzgeç yardımı ile suyunu süzdürün. Soğanı küp küp yemeklik doğrayın. Pilav tenceresine zeytinyağı ile soğanları koyun. Soğanların rengi pembeleşmeye başlayana kadar kısık ateşte kavurun ve ardından kepekli pirinci ekleyip 2-3 dakika pirinçle birlikte karıştırarak kavurun.

Sevdiğiniz diriliğe göre en az 3 su bardağı olacak şekilde sıcak su ekleyin ve tuzunu ilave edin. Pilav kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirin. Kepekli pirinç pilavınızı 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Ardından üzerine temiz bir havlu kapatıp kenarda en az 15 dakika demlenmesi için bekleyin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirinç Kaç Kalori?

Pirinç Kaç Kalori?

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Pirinç Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Basmati Pirinç Nasıl Kullanılır?

Basmati Pirinç Nasıl Kullanılır?

Kahverengi Pirinç Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Kahverengi Pirinç Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Kalori Değeri

Pirinç Kalori Değeri

Güncel

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Pirinç Özellikleri

Sarı Pirinç Özellikleri

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Nerede Yetişir?

Pirinç Nerede Yetişir?

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

1 Tabak Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

Pirinç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri