Havuçlu Pirinç Pilavı Pirinç pilavı, özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir yemek çeşididir. Pirinç pilavını farklı çeşitlerde yapabiliriz. Bunlardan bir tanesi de havuçlu pirinç pilavıdır. Şimdi size bunun tarifini vermek istiyorum. Havuçlu Pirinç Pilavı İçin Malzemeler
Havuçlu Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle pirinçleri ılık suda yaklaşık 3 saat kadar ıslatalım. Bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyalım. Yağ eridikten sonra, rendelenmiş havuçları ekleyelim. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra, daha önceden ıslattığımız ve süzdüğümüz pirinçleri ekleyerek kavuralım. Ardından pirinçlerin üzerini yarım parmak geçecek şekilde suyunu ekleyelim. Tuzunu da atarak, tencerenin kapağını kapatalım. Suyu kaynamaya başlayınca, ocağı kısalım. Pirinçler suyu tamamen çekene kadar bekleyelim ve daha sonra ocağı kapatarak dinlenmeye bırakalım. İyice dinlendiğinde servise hazır demektir. Ekstra Bilgiler Pirinç pilavının lezzetini artırmak için et suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca, pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açıp, üzerine temiz bir bez koyarak tekrar kapatmanız pilavın daha tane tane olmasını sağlar. Havuçlar pilava tatlı bir aroma katarken, aynı zamanda yemeğinize renk ve besin değeri de ekler. Afiyet olsun. |
Fettah
12 Temmuz 2024 CumaPirinçleri ılık suda 3 saat beklettikten sonra mı kullanmamız gerekiyor? Bu süreyi kısaltmak mümkün mü?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Fettah,
Pirinçleri ılık suda bekletmek, nişastanın bir kısmının çözülmesine ve pirincin daha iyi pişmesine yardımcı olur. Ancak 3 saat oldukça uzun bir süre. Genellikle 30 dakika ila 1 saat arasında bekletmek yeterli olacaktır. Bu süreyi kısaltarak da iyi sonuçlar alabilirsiniz. İyi bir durulama da pirinçteki fazla nişastayı gidermeye yardımcı olur. Afiyet olsun!