Pirinç Sirkesi Uzak Doğu'da uzun yıllardır pirinç sirkesi, şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Pirinç sirkesi, her cins pirinçten elde edilebilmekle birlikte, Vietnam ve Çin'de yetiştirilen yapışkan bir dokuya sahip olan beyaz pirinçten elde edilen sirke daha çok tercih edilmektedir. Japonlar ise diğer ülkelerden farklı olarak pirinç sirkesini esmer pirinçlerden elde etmektedirler. Ayrıca Japonlar, sirke yapımında bal da kullanmaktadırlar. Pirinç Sirkesinin Özellikleri Diğer sirkelere oranla pirinç sirkesi daha hafif ve tatlımsıdır. Uzak Doğu mutfaklarına has yemeklerde, salatalarda ve turşu yapımında fazlaca kullanılır. Japonların meşhur suşi ve diğer balık yemeklerinde aranan bir tattır. Pirinç sirkesi, şifa amaçlı sulandırılarak içilir. Ayrıca leke çıkarıcı ve parlatıcı olarak da kullanılmaktadır. Pirinç Sirkesinin Faydaları Nelerdir?
Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır? Bir su bardağı pirinci, pilav yaparken olduğu gibi güzelce yıkayıp süzünüz. Süzülen pirinçleri bir kavanoza doldurunuz. Önceden kaynatılıp soğutulmuş bir litre suyu kavanoza boşaltıp iki adet nohudu da içerisine atınız. Kavanoz kapağının altında kalacak şekilde bir bez koyup kapağı kapatınız. Kavanozu gün ışığı almayacak bir yerde 15 gün muhafaza ediniz. 15 gün sonra pirinç sirkeniz artık kullanıma hazırdır. Pirinç sirkesi ile ciltteki lekeler için yapılacak uygulamalarda pamuk kullanınız. Pirinç Sirkesinin Kullanım Alanları
Pirinç sirkesini büyük marketlerde ve aktarlarda bulabilirsiniz. Eğer evde kendiniz yapmak isterseniz, yukarıdaki adımları takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. |