Pirinç Unu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pirinç Unu Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unu, Günümüzde birçok şeyden un yapılır. Pirinç unu da bunlardan biridir. Pirinç unu pirincin kurutularak öğütülmesinden elde edilen bir un çeşididir. Pirinç unu birçok şekilde yemekler de kullanılır. Özellikle bebek mamaları, sütlü tatlılar ve pastalar da çoğunlukla kullanılır. Pirinç ununu marketlerden alacağımız gibi evde yapmamız da mümkündür. Üstelik böyle daha sağlıklı oluyor. Evet hanımlar evde kolayca yapacağımız pirinç unu.


Pirinç Unu Yapımı İçin Malzemeleri

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su

Pirinç Unu Nasıl Yapılır?


Pirinci bir kaba koyup akşamdan üzerine sıcak su dökerek bekletelim. Ertesi gün pirinçler suyunu çekmiş iyice kabarmış olacak. Sonra pirinçleri geniş bir tepsinin içine serelim ve kurumaya bırakalım. Pirinçler tam kurumadan rondadan çekelim ve tekrar tepsiye serelim ve kurutalım. Kuruduktan sonra bir elek ile eleyelim. Eğer büyük parçaları kalmış ise bir havan yardımı ile iyice ezelim.

Pirinç unumuz hazır. Bundan da güzel bir tarif olan pirinç unlu revani yapalım. Bu revani diğerlerinden biraz farklı bir tarif. Çünkü için de pirinç unu, şerbetin de ise süt var.


Pirinç Unlu Revani için Gerekli Malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağından biraz az şeker
  • 2 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğunun rendesi

Şerbeti için
  • 3 su bardağı süt (İsterseniz süt yerine suda kullanabilirsiniz)
  • 2 su bardağı şeker

Pirinç Unlu Revani Nasıl Yapılır?

Önce revanimizin kekini yapalım. Şeker ve yumurtayı bir kabın için de çırpalım. Sonra sırası ile sıvı yağ, vanilya, portakal kabuğu, pirinç unu ve kabartma tozunu ilave edip bir güzel çırpalım. Daha sonra hazırladığımız keki yağlanmış fırın tepsisine alalım ve her yerine eşit miktarda yayalım. Sonra 180 derecelik fırına sürelim. Üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirelim. Bizde bu arada şerbetini hazırlayalım. Şeker ve sütü bir tencereye koyup ocağa alalım. Kısık ateşte yaklaşık beş dakika kadar kaynatalım. Sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım. Revaniyi kontrol edip, fırından çıkaralım. Şerbeti soğuk, keki ılık iken şerbetini dökelim yarım saat kadar şerbetini çekmesini bekleyelim. Şerbetini çektikten sonra yanında kaymak ya da krem şanti ile servis yapalım.

Pirinç Unu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Çubuk Özellikleri Nelerdir?

Pirinç Çubuk Özellikleri Nelerdir?

Pirinç Sabunu Özellikleri

Pirinç Sabunu Özellikleri

Pirinç Sirkesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pirinç Sirkesi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Pirinç Kilo Aldırır mı?

Beyaz Pirinç Kilo Aldırır mı?

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Kaç Kalori?

Pirinç Kaç Kalori?

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

 Pirinç Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Pirinç Suyu Saça Nasıl Uygulanır?

Pirinç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Kabuğu Özellikleri ve Kullanım Alanları

Pirinç Kabuğu Özellikleri ve Kullanım Alanları

En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

En Güzel Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Çin Pirinci Faydaları Nelerdir?

Çin Pirinci Faydaları Nelerdir?

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6