Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Muhallebi

Pirinç unlu muhallebi, geçmişten günümüze kadar insanların sıklıkla tercih ettiği tatlılardan biridir. Bu tatlının popüler olmasının en büyük sebepleri arasında yapımının kolaylığı ve kullanılan malzemelerin sağlık açısından faydalı olması yer almaktadır. Bu özellikler sadece pirinç unlu muhallebi için değil, birçok muhallebi çeşidi için de geçerlidir. Pirinç unlu muhallebi yapmak için özel bir beceriye gerek yoktur; basit tariflerle herkes bu lezzeti evinde hazırlayabilir. Ayrıca bu muhallebinin lezzeti de oldukça beğenilmektedir. Muhallebi yapımında kullanılan süt, özellikle çocuklar için önemli faydalar sağlar. Çocuğunuz süt içmeyi sevmiyorsa, pirinç unlu muhallebi yaparak süt tüketimini sağlayabilir ve sütün içindeki minerallerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca muhallebi, doyurucu özelliği sayesinde uzun süre tok tutar.

Pirinç Unlu Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı az yağlı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pirinç unu

Bu kadar az malzeme kullanarak yapacağınız muhallebi, lezzetiyle sizi şaşırtabilir. Pirinç unlu muhallebi, hızlı ve az malzeme ile yapılır ve sonucunda eşsiz bir lezzet elde edilir. İşte tarif:

Pirinç Unlu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm malzemeleri hazırlayın ve tezgâh üzerinde düzenleyin. Bu şekilde yapılış aşamasında dikkatiniz dağılmamış olur. Derin bir kap içerisine toz şekeri ve pirinç ununu ekleyin, iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı bir tencereye alın ve üzerine sütün tamamını ekleyin.

İkinci aşamada ocağın altını açarak karışımı yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye başlayın. Bir süre sonra karışım kaynamaya başlayacaktır. Karışım kaynamaya başladığında ocağın altını kısarak bir süre daha kaynatın. Bu sırada sütlü karışımın taşmasını engellemek için dikkatli olun.

Artık pirinç unlu muhallebiniz hazır. Muhallebiyi kaselere eşit şekilde paylaştırarak soğumaya bırakın. Bazı insanlar sıcak sıcak tüketmeyi tercih eder, ancak pirinç unlu muhallebinin lezzeti soğukken daha fazladır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Baharatlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çeşitleri Nelerdir?

Pirinç Çeşitleri Nelerdir?

Pirinç Yağının Ciltte Sağladığı Yararları

Pirinç Yağının Ciltte Sağladığı Yararları