Pirinç Nasıl Patlatılır Pirinç patlağını evde herkes kolaylıkla hazırlayabilir. Aşağıda vereceğimiz tarife uyarsanız, dilediğiniz miktarda mükemmel pirinç patlakları elde edebilirsiniz. Genellikle pirinç patlatmanın birçok yöntemi bulunsa da, evde en basit ve etkili yöntemi sizlerle paylaşacağız. Gerekli Malzemeler
Pirinç Patlaması Nasıl Yapılır? İlk olarak yarım su bardağı pilavlık pirinci uygun bir kabın içine alarak üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Pirinçlerin nişastasının çıkması için 25-30 dakika kadar ıslatmaya bırakın. Ardından, bu sürenin sonunda pirinçlerin ıslama suyunu dökün ve pirinçleri bol su altında iyice yıkayıp süzün. Uygun bir tencereye 1 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra süzülmüş pirinçleri ekleyin ve kaynamakta olan tencerenin altını kısın. Tencerenin kapağını aralık bırakarak pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Ardından, suyunu iyice çeken pirinçleri ocaktan alarak tencerenin kapağını kapatın ve 25-30 dakika kadar demlenmesi için bekletin. Demlenen pilavı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. Tepsiyi havadar bir yere alarak pirinçlerin tamamen kurumasını sağlayın. Pirinçlerin tam olarak kuruduğundan emin olduktan sonra, kızartma tavanıza sıvı yağ ilave edin ve yağı dumanı çıkana kadar kızdırın. Metal un eleğine bir tutam kadar pirinç ilave ederek eleği kızgın yağın içine daldırın. Pirinçler yüzeye çıkmaya başladığında metal eleği yağın içinden çıkarın ve patlamış pirinçleri bir kaseye alın. Kurutulmuş pirinçler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Artık patlamış pirinçler hazır. Dilediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. |