Şehriyeli Pirinç Pilavı Şehriyeli pirinç pilavı, hemen hemen her etli veya sebze yemeğinin yanında tercih edilebilecek kolay ve lezzetli bir pilav çeşididir. İşte bu pilavın yapılış şekli ve detayları. Şehriyeli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Tereyağını bir tencereye alalım. Yağ eriyince şehriyeyi ekleyelim ve şehriye rengini değiştirene kadar kavuralım. Şehriye kavrulduktan sonra pirinci ekleyip 2-3 dakika karıştıralım. Üzerine 3 su bardağı su veya et suyunu ekleyelim. Son olarak tuzu koyarak tencerenin kapağını kapatalım. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Su tamamen bitince ocağı kapatalım. Pilavımızı dinlenmeye bırakalım. Dinlenme süresi yaklaşık 7 dakikadır. Dinlenme süresinin sonunda pilavımız servise hazır demektir. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
Servis Önerisi Şehriyeli pirinç pilavını, etli yemeklerin veya sebze yemeklerinin yanında sıcak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya cacık ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Özellikle kebap çeşitleri ve tavuk yemekleri ile mükemmel bir uyum sağlar. Afiyet olsun. |