Pirinç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Pirinç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Yemekleri

Pirinç yemekleri, çok çeşitli ve binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan lezzetlerdir. Pirincin kullanımı, Antik dönemlerden günümüze kadar yaygın bir şekilde devam etmiş ve bu süreçte birçok farklı ve önemli yemek tarifleri ortaya çıkmıştır. Bu makalede, pratik pirinç yemeklerinden bazılarını kısa tarifler halinde sunacağız.

Pirinç Pilavı

Pirinç pilavı, yapımı son derece kolay ve temel malzemelerle hazırlanan bir yemektir. İşte pirinç pilavı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları:

Pirinç Pilavı Malzemeleri

  • İki çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir diş dövülmüş sarımsak
  • 250 gram pirinç
  • 500 gram et suyu

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak sıvı yağı bir tencerede iyice kızdırın. Daha sonra bu yağ içerisine bir adet soğanı kıyarak iyice kavurun. Soğan kavrulurken dövülmüş sarımsağı da yağ içerisine ekleyerek kavurmaya devam edin.

Yağ içerisine yıkanmış pirinci ekleyin. Pirincin tamamını ekledikten sonra bir dakika kadar kavurun ve ardından 500 ml et suyunu ekleyerek kaynamaya başlayın. Et suyu kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak pirincin suyunu çekmesini bekleyin.

Afiyet olsun.

Yumurtalı Pirinç Yemeği

Yumurtalı pirinç yemeği, pratik ve lezzetli bir diğer pirinç yemeğidir. Bu yemek, pirinç yemekleri arasında önemli bir yere sahiptir. İşte yapılış aşamaları:

Yumurtalı Pirinç Yemeği Malzemeleri

  • 250 gram pirinç
  • İki çorba kaşığı öğütülmüş fındık yağı
  • 50 gram pişmiş ve kıyılmış salam
  • 150 gram pişmiş bezelye
  • 250 gram soya filizi
  • 2 çiğ çırpılmış yumurta

Yumurtalı Pirinç Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri ister yağ ile ister diğer yöntemlerle pişirin. Daha sonra malzemelerde bahsettiğimiz kadar öğütülmüş fındık yağını tava içerisinde iyice ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine pişmiş olan pirinçleri ilave edin. Bir dakika kadar pirinçleri kavurduktan sonra 50 gram salamı ve 150 gram bezelyeyi ekleyerek kavurma işlemlerine başlayınız.

İkinci aşamada ise soya filizini ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çiğ yumurtayı da bu karışıma ilave ettikten sonra yumurta pişene kadar pişirme işlemine devam edin. Bu sırada istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pirinçli Pazı Sarması

Pirinçli pazı sarması, pirinç yemekleri arasında en çok rağbet görenlerinden biridir. Ancak bu yemeğin pratikliği konusunda pek olumlu şeyler söylemek mümkün değildir. Çünkü pirinçli pazı sarması yapmak için kişinin biraz el becerisine ihtiyacı vardır.

Pirinçli Pazı Sarması Malzemeleri

  • Bir demet pazı
  • İki su bardağı pirinç
  • Bir adet havuç
  • İki adet közlenmiş biber
  • Bir kâse kornişon turşu
  • Bir adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz ve su

Pirinçli Pazı Sarması Nasıl Yapılır?

Temiz bir şekilde yıkanmış olan pirinçleri iyice süzün ve bir tencere içerisinde pirinçleri haşlayın. Daha sonra tekrar pirinçleri süzerek soğutun. Pirinçleri bir karıştırma kabına alın. Ayrı bir kap içerisine havucu rendeledikten sonra az bir yağda hafif bir şekilde soteleyin. Bu malzemeleri pirinç ile karıştırarak közlenmiş biberi küçük küçük doğrayın.

Elimizde bulunan kornişon turşuları doğrayarak malzemelerin içerisine ekleyin. Bunların üzerine ise limonu ve zeytinyağını dökün. Bir miktar tuz ekleyerek bu harcı iyice karıştırın.

Pazıları ise kaynamış suya batırarak çıkarın. Ardından soğuk suya batırın. Bir tepsi içerisine yağlı kâğıt serin ve yan yana 5 adet pazı dizin. Uzunlamasına pirinçli harçtan koyduktan sonra yağlı kâğıt ile rulo şeklinde sarın. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Elvida

04 Haziran 2024 Salı

İyi günler. Pirinç yemeklerinden en fazla pirinç pilavını çok seviyorum. Ne yazıkki her yerde pirinç pilavını kıvamını tutturamıyorlar. Kendim yapmaya kalktığımda bu seferde lapa şeklinde olmaktadır. Daha güzel ve kaliteli özellikle tane tane olacak şekilde pirinç yemeklerinden olan pirinç pilavını nasıl yapabilirim. Bana bilgi verirseniz sevinirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Elvida,

Pirinc pilavini tane tane yapmak icin su adimlari izleyebilirsin:

1. Pirinci iyice yikayarak nisastasindan arindir. Bu, pirincin lapalasmasini onler.
2. Pirinci 30 dakika kadar tuzlu suda beklet, daha sonra suyunu suz.
3. Tereyagini veya zeytinyagini tencerede erit, sonra pirinci ekle ve kavur. Bu, pirincin tane tane olmasina yardimci olur.
4. Kavurduktan sonra, her bir bardak pirinc icin 1.5 bardak sicak su ekle. Tuzunu da ilave et.
5. Pilavi bir kez karistir ve kaynamaya baslayinca kapagini kapatip, kisik ateste pisir.
6. Suyunu cekene kadar pisirdikten sonra ocaktan al ve 10 dakika demlenmeye birak.

Umarim bu tavsiyeler ise yarar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirinç Tozu Kullanılma Amacı

Pirinç Tozu Kullanılma Amacı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Besin Değeri?

Pirinç Besin Değeri?

Muzlu Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır?

Evde Pirinç Unu Nasıl Yapılır?

Pirinç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri