Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi ve MalzemeleriArpa şehriyeli pirinç pilavı, çok güzel bir tarif olup, çocuklar tarafından sevilerek tüketilir. Ayrıca özel yemeklerimizin vazgeçilmez menülerindendir.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • İki bardak pirinç
  • Bir bardak arpa şehriye
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 adet tavuk bulyon
  • Su
  • Tuz

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Arpa şehriyeli pirinç pilavı tarifini yapmadan önce, iki bardak pirinci bol su ile yıkarız. Yıkadığımız pirinci ılık suda yarım saat bekletiriz. Bekleyen pirinçleri süzgeç yardımı ile süzerek suyundan arındırırız ve bir kenarda bekletiriz. Daha sonra geniş bir tencereye sıvı yağ ve margarini ekleyerek, ocağın altını yakarız. Isınan yağa bir bardak arpa şehriye ekleriz. Attığımız şehriyeleri iyice, rengi dönene kadar kavururuz. Kavrulan şehriyelerin üzerine kenarda bekleyen pirinçleri ilave ederiz. İyice kavrulan arpa şehriyeli pirinçlere tavuk bulyon ve suyu da ilave ederek pişmeye bırakırız. Suyunu çekene kadar altı kısık bir ateşte yavaş yavaş pişiririz. Pişmiş olan arpa şehriyeli pirinç pilavını, demlenmesi için yarım saat bekletiriz. Demlenen pilavı güzel bir servis tabağı yardımı ile servise hazır hale getiririz. Çocuklarımız ve misafirlerimiz için harika bir pilav tarifidir.

Ekstra İpuçları ve Püf Noktaları
  • Pirinçleri yıkarken nişastasını tamamen arındırmak için birkaç kez suyu değiştirin.
  • Pirinçleri ılık suda bekletmek, pilavın daha tane tane olmasını sağlar.
  • Arpa şehriyeleri kavururken dikkat edin, hızlı bir şekilde yanabilirler.
  • Pilavın suyunu eklerken sıcak su kullanmak, pilavın daha hızlı pişmesini sağlar.
  • Pilavı demlenirken tencerenin kapağını açmamaya özen gösterin, buharı kaçmamalıdır.

Servis Önerileri

Arpa şehriyeli pirinç pilavını, yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, et yemekleri veya sebze yemekleri ile de mükemmel bir uyum sağlar. Misafirlerinize sunarken, üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Valay

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Arpa şehriyeleri kavururken tam olarak ne kadar renk dönmesi gerekiyor? Bu kısımda bazen şehriyeler yanıyor, bıraktığımız zaman dilimi önemli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Valay,

Arpa şehriyeleri kavururken renk değişimi çok önemlidir. Genellikle şehriyelerin rengi altın sarısına dönmeye başladığında kavurma işlemini sonlandırmak gerekir. Bu aşamada dikkatli olmalısınız çünkü şehriyeler çok hızlı bir şekilde yanabilir. Renk değişimi süresince şehriyeleri sürekli karıştırmak ve ocağın başından ayrılmamak yanmalarını önler. Ortalama olarak şehriyelerin kavrulması 5-7 dakika sürer, ancak bu süre şehriyelerin miktarına ve tavanın ısısına bağlı olarak değişebilir. Yani, bıraķtığınız zaman dilimi gerçekten önemlidir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Muzlu Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Kaç Kalori?dir?

Kepekli Pirinç Kaç Kalori?dir?

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Faydaları Nelerdir?

Pirinç Faydaları Nelerdir?