Pirinç Keki Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pirinç Keki Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Keki

Pirinç keki, Türk mutfağında nadiren rastlanan ve genellikle Güney Kore'de yaygın olarak tüketilen bir lezzettir. Hem doyurucu hem de çeşitli sunum ve tat seçenekleriyle Kore mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. Pirinç keki, tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılmak üzere farklı şekillerde hazırlanabilir: elips, silindir, kare, bohça ve yuvarlak gibi.

Modern pirinç keklerinin içerisine mozzarella peyniri gibi farklı malzemeler de eklenebilmektedir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından lokuma benzer bir tada sahip olan pirinç keki, genellikle Kore'de hasat bayramları, düğün merasimleri, doğum günü partileri, yılbaşı kutlamaları ve çay toplantılarında sıkça tercih edilir. Pirinç, kolesterol içermemesi ve yüksek karbonhidrat değeri ile sağlıklı bir besin kaynağıdır.

Pirinç, sebze ve salatalarla birlikte tüketildiğinde kandaki şeker oranını yükseltmez ve alerjen etkisi olmadığından 6. ayını dolduran bebeklere muhallebisi yapılarak yedirilebilir. İçerdiği potasyum ve azot sayesinde kan basıncını dengelemeye yardımcı olur, vücuda enerji verir ve yüksek kolesterolü düşürür. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürme ve hazımsızlığı önleme gibi faydaları da bulunmaktadır.

Pirinç Keki Malzemeleri

  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı susam
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı sıcak su

Pirinç Keki Nasıl Yapılır?

Öncelikle, 2 su bardağı pirinç ununu yoğurma kabına alınız ve yarım çay bardağı suyu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurunuz. Yoğurduğunuz hamurdan 3-4 cm çapında parçalar kesiniz ve bu parçaları merdane yardımıyla düz hale getiriniz. Bir yandan da toz şekeri ve susamı rondodan geçiriniz. Bu karışımı zemini düz bir tabağa alınız ve Hindistan cevizini de yayvan bir tabağa dökünüz.

Bu arada, bir tencerede suyu kaynatınız ve hamurdan kestiğiniz ve düz hale getirdiğiniz parçaları kaynar suya atınız. Hamurlar yüzeye çıkana kadar pişiriniz. Pişen hamurları tencereden alır almaz susamlı ve şekerli karışıma, ardından Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alınız. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayınız ve sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Army

09 Mayıs 2024 Perşembe

Malzemelerde 2 çay bardağı fakat Tarifte 2 su bardağı diyor ne koyalım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Army,

Tarifte verilen 2 su bardağı miktarını dikkate almanı tavsiye ederim. Çay bardağı ile su bardağı arasında ciddi bir fark vardır ve tarifin doğru olması için su bardağı kullanmalısın. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi pişirmeler!

2. Cevap
cevap

İhvan

Sitemizde ufak bir yanlışlık olmuş kusura bakmayın.gerçek koymanız gereken 2 su bardağı pirinçtir.Pirinç keki pek bilinmeyen bir kektir ve Koreden çıkma bir kek olduğundan pek fazla bilinmemekte bu yüzden yazım hataları olabilir.

soru

Azra

14 Nisan 2024 Pazar

Yaa ben yaptım da suyun üzerine çıkmıyorlar yarım saat oldu

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Azra, belki de suyun sıcaklığı ya da kullandığın malzemelerle ilgili bir sorun olabilir. Tarifi tekrar gözden geçirip adımları dikkatlice takip etmeyi deneyebilirsin. Belki de biraz daha zamana ihtiyacı vardır. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Beyaz Pirinç Kilo Aldırır mı?

Beyaz Pirinç Kilo Aldırır mı?

Pirinç Kaç Kalori?

Pirinç Kaç Kalori?

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Lapası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Lapası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Sabunu Özellikleri

Pirinç Sabunu Özellikleri

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Basmati Pirinç Nasıl Kullanılır?

Basmati Pirinç Nasıl Kullanılır?