Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tereyağlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı pirinç pilavı, pirinç pilavı et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, sebze ile hazırlanan sulu yemeklerin yanında olmazsa olmaz olan pilav çeşitlerindendir, oldukça sevilerek tüketilir. Kuru fasulye nohut pirinç pilavı olmadı mı tadı alınamayan yemeklerdir. Akşama yemeğiniz yoksa hemen bir pirinç pilavı yapıp yanına ya sebze kızartması ya patates sulusu yaparak kısa süre de yemek hazırlamış olursunuz. Kimsenin hayır diyemeyeceği bir lezzettir pirinç pilavı. Birçok çeşidi yapılabilir. Pirinç pilavı etli, tavuklu, şehriyeli, garnitürlü, Mısırlı, patlıcanlı veya kırmızı biberli, şehriyeli yapılır ve hepsi de birbirinden lezzetli olur. Yağ tercihi olarak genellikle tereyağı tercih edilir. Tereyağı ile çok daha lezzetli bir hal alır. Fakat pirinç yüksek kaloriye sahip bir besindir. Şeker hastalarının kesinlikle tüketmemesi gerekir. Yine yüksek kilosu olanlar, kolesterol hastalığı olanlar tüketirken çok dikkat etmelidir. Tereyağı pirinç pilavlarının olmazsa olmazıdır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamayanların muhakkak tereyağı kullanarak pilavlarını yapması gerekir. Tereyağı ile çok daha lezzetli tatlar elde edeceksiniz. Tereyağı ile yapılan pirinç pilavında tel şehriye ya da arpa şehriye kullanarak yapabilirsiniz. Yine diğer garnitür çeşitleri ile de oldukça lezzetli olacaktır. Tereyağlı pirinç pilavı her yemeğin yanına yapılabilecek en güzel pilav tariflerinden biridir.


Tereyağlı pirinç pilavı yapımı için gerekli malzemeler

  • İki su bardağı pirinç
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Bir Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
  • Üç su bardağı kaynar su
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Tereyağlı pirinç pilavı nasıl yapılır?


Tereyağlı pilavımız için tereyağı pilav tenceresine alınır ve ocağa alınıp altı açılır üzerine arpa şehriye ilave edilir. Şehriye kavrulur ve ardından pirinçler iyice yıkanır. Yıkanan pirinçler tencereye ilave edilir. Pirinçler birkaç dakika kadar kavrulur. Bu sırada varsa su ısıtıcınızda üç bardak su kaynatılır. Pirinçler kavrulunca kaynar su üzerine ilave edilir. Tuzu atılır. Pilavın altı kısılır ve kısık ateş de göz göz oluncaya kadar pişirilir. Pilavın pişip pişmediği kontrol edilir ve pişince ocak kapatılır. Kapağı açılır ve bir kâğıt havlu tencereye kapatılır tekrar kapağı kapatılır. On beş dakika kadar dinlendirilip ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Tereyağlı Pirinç Pilavı Yorumları

soru

Asu

08 Eylül 2018 Cumartesi

Merhaba, tereyağı aile içerisinde iki kişi tarafından pek yenilmiyor ama ben bu pilavı tereyağlı yapmak istiyorum biraz sıvı yağı ile karıştırsam herhangi bir lezzet kaybı meydana gelebilir mi ya da tereyağı olduğu anlaşılır mı?

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Kepekli Pirinç Kaç Kalori?dir?

Kepekli Pirinç Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çin Pirinci Faydaları Nelerdir?

Çin Pirinci Faydaları Nelerdir?

Baldo Pirinç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Baldo Pirinç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Pirinç Besin Değerleri?

Kepekli Pirinç Besin Değerleri?

Güncel

Pirinç Unu Maması Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unu Maması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinç Nerede Yetişir?

Pirinç Nerede Yetişir?

Güncel

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Pirincin Cilde Faydaları Nelerdir?

Pirincin Cilde Faydaları Nelerdir?

Tosya Pirinci Özellikleri

Tosya Pirinci Özellikleri

Kırık Pirinç Türleri ve Özellikleri

Kırık Pirinç Türleri ve Özellikleri

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6