Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pirinç Pilavı: Mantar ana yemeklerin vazgeçilmez malzemesi olduğu gibi konulduğu pilava da çok ayrı bir lezzet verir. Pirinç pilavı bilindiği gibi zor pişen ve zor ayarı tutulan pilav türüdür.


Mantarlı Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 500 gram mantar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Mantarlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?


Derin bir tencereye su konulur ve kaynatılır. Mantarlar istenilen boyutta doğranır ve biraz su ile haşlanır. Haşlandıktan sonra yağsız bir tavaya konulur ve mantarların suyu çekilir. Daha sonra suyu çekilen mantarlar yağ ile hafif kızartılır. Sonra başka bir tencereye pirinç, mantar, tuz, limon suyu ve zeytinyağı eklenerek pişirilmesi için tencerenin kapağı kapanır ve kısık ateşte pişirilir. Kontrol etmek için sık sık tencerenin kapağı açılır ve bakılır. Piştikten sonra bir süre dinlenmesi için bekletilir. Sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.

Mantarlı Pirinç Pilavı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Pirinç Alaşımı Özellikleri

Pirinç Tarlası Türleri ve Özellikleri

Pirinç Tarlası Türleri ve Özellikleri

Basmati Pirinç Nasıl Kullanılır?

Basmati Pirinç Nasıl Kullanılır?

Sütlü Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

Arı Pirinç Unu Hazırlanışı

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6