Pirinç Pilavı Çeşitleri Pirinç, buğdaygiller (Poaceae) familyasından gelen ve dünya genelinde mısır ve buğdaydan sonra en çok tüketilen otsu bir bitki türüdür. Kültürümüzde ve mutfaklarımızda önemli bir yer tutan pirinç, çeşitli pilav tarifleriyle sofralarımızı süslemektedir. İşte bazı popüler pirinç pilavı çeşitleri ve tarifleri: Pirinçli Uludağ Pilavı Tarifi Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Pirinci ayıklayın ve 3 kez suyunu değiştirerek sıcak suda 1 saat bekletin. Bol suyla duruladıktan sonra 100 gram tereyağında pirinci kavurun. 2 su bardağı kestaneyi fırında pişirip kabuklarını ayıklayın ve kavrulan pirince ilave edin. Üzerine 3 su bardağı kaynamış su, tuz, 2 adet küp şeker, 200 gram haşlanmış kuşbaşı et, 1 yemek kaşığı pilavlık kuş üzümü, 1-2 adet kürdan şeklinde doğranmış havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Ateşten aldığınız pilava portakal kabuğunu rendeleyerek tarçın, yenibahar ve karabiberle birlikte ekleyin. Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tarifi Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Pirinçleri yıkayın ve tuz kattığınız ılık suda 15 dakika kadar dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızartın ve peçete serilmiş bir tabağa alın. Soğanı yemeklik doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine domatesleri ve eğer kullanıyorsanız tavuk suyu tabletini ekleyin, 1-2 dakika daha kavurun. Pirinçleri süzüp tencereye ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun. Son olarak kaynatılmış 3 bardak suyu ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken pilava kızartılmış patlıcanları ve ince kıyılmış nane ve maydanozu ekleyin, karıştırın ve tencerenin üzerini bir örtüyle örterek 10 dakika kadar dinlendirip servis edin. Köfteli Pirinç Pilavı Tarifi Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Pirinçleri ılık suda yarım saat önceden ıslatın. Rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi kıymaya ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Az sıvı yağda köfteleri karıştırarak kızartın. Pilavı yapacağınız tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı alın ve küp küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri kızartın. Tereyağını ekleyip yıkanmış pirinçleri ilave edin, tuzunu atın ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Daha sonra hazırladığınız köfteleri de ekleyip 2 su bardağı su ilave ederek pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10-15 dakika kadar dinlendirip servis edin. Pirinçte Bulunan Mineral ve Vitaminler 100 gram haşlanmış pirinçte bulunan mineral ve vitaminler:
|