Baharatlı pirinç pilavı, yaptığımız pilavlardan biraz daha farklı. İçine konulan malzemeler, tat olarak, görünüş olarak normal yapılan pilavdan daha farklı bir tariftir. Lezzeti de doğal olarak daha farklıdır.
Baharatlı Pirinç Pilavı Malzemeleri - 3 bardak pirinç
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığından az kimyon
- 2 adet et bulyon ya da tavuk bulyon
- 2 yemek kaşığı kadar da kaşar rendesi
- Tuz
- Ilık su
Baharatlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
Pirinçleri soğuk suda yıkayın. Yemeği yapacağınız tencerede tereyağını eritin. Soğanları küçük küçük doğrayın ve eriyen tereyağında kavurun. Üzerine yıkadığınız pirinçleri atın ve pirinçler pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ilave edin ve salçayla tekrar kavurun. Üzerine zeytinyağını ilave edin. Kekik, biberiye, karabiber, pul biber ve kimyonu üzerine dökün. Kullanacağınız et ya da tavuk bulyonu da ekleyin ve karıştırın. Üzerine ılık suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Piştikten sonra kapağını açıp kaşar rendesini üzerine ekleyin ve 1 defa karıştırın. Baharatlı pirinç pilavınız hazır.
Ekstra İpuçları ve Öneriler - Pirinçleri yıkarken nişastasının iyice akmasını sağlayın. Bu, pilavınızın daha tane tane olmasını sağlar.
- Baharatları damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Örneğin, acı seviyorsanız pul biber miktarını artırabilirsiniz.
- Pilavın daha lezzetli olması için ev yapımı et veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
- Servis yaparken üzerine taze doğranmış maydanoz ekleyerek görselliği artırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
|