Bezelyeli Pirinç Pilavı Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Neredeyse herkesin severek yediği pilavı, çeşitli yemeklerle birlikte servis edebiliriz. Ancak pirinç pilavı yapmak, sanıldığı kadar kolay değildir. Tane tane ve beyaz bir pirinç pilavı hazırlamak, ustalık gerektiren bir iştir. Pilav deyip geçmemek gerekir; pirinç pilavının birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında sebzeli pilav, bakliyatlı pilav, tavuklu pilav ve tereyağlı pilav gibi farklı lezzetler yer alır. Benim favorim ise sebzeli çeşitler arasında yer alan bezelyeli pirinç pilavıdır. Her tür yemeğin yanında servis edebileceğiniz bezelyeli pirinç pilavını yapmak için aşağıdaki tarife göz atabilirsiniz. Bezelyeli Pirinç Pilavı İçin Gerekli Malzemeler
Bezelyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır? Öncelikle, pirinci yıkayıp ılık suda 10-15 dakika bekletiyoruz. Ardından, tereyağını pilav tavasına koyup eritiyoruz. İnce ince doğradığımız havucu tereyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra suyunu süzdüğümüz pirinci ilave ediyoruz ve pirinç ile havucu iyice kavuruyoruz. İki-üç damla limon suyu ve bir adet kesme şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Bu işlem sayesinde pilav hem tane tane hem de daha beyaz olacaktır. Tuzunu ilave ettikten sonra 3,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip pilavın kapağını kapatıyoruz. Pilav suyunu biraz çekince bezelye ve mısır konservesini ekliyoruz. Kısık ateşte pişirdiğimiz bezelyeli pirinç pilavını ocaktan indirip karıştırmadan üstünü kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Pilav demlendikten sonra dilediğiniz yemekle servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun, sağlıkla kalın. Ekstra Bilgiler Pirinç pilavını daha da lezzetlendirmek için birkaç püf noktasına dikkat edebilirsiniz:
Bezelyeli pirinç pilavı, hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzettir. Bu tarifle, sofralarınızı şenlendirecek kusursuz bir pilav hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |