Çorba Hakkında Çorba, insanoğlunun var oluşundan bu yana rağbet gören ve mutfak kültürümüzde önemli bir yere sahip olan geleneksel bir yemektir. Sayısız çeşidi bulunmaktadır. Çorba, sofralarımızda genellikle ilk yemek olarak sunulur ve bu nedenle özel bir öneme sahiptir. Geleneksel kültürümüzde çorba, üç öğünde de tüketilebilir. Genellikle buğday, darı, nohut, bulgur, yoğurt, un, et suyu, mercimek, kesme hamur ve çeşitli baharatlar eklenerek hazırlanır. Günümüz mutfağında terbiyeli çorbaların da önemli bir yeri vardır. Terbiyeli Pirinç Çorbası Malzemeleri
Terbiyesi için Malzemeler
Arzu edilirse üzerine sos olarak kızartılmış tereyağı dökülebilir. Terbiyeli Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır? Pirinci ayıklayıp ılık suyla yıkayın. Et suyunu tencereye alın, tuzu ekleyin ve pirinçleri uzayıp şişene kadar pişirin. Terbiyenin Hazırlanışı Ayrı bir kapta unu, yumurta sarılarını ve limon suyunu iyice çırpın. Bu karışıma su ekleyerek çırpmaya devam edin. Kaynamakta olan çorbanıza bu terbiyeyi yavaş yavaş ekleyin. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra çorbanız hazır hale gelecektir. Afiyet olsun! |
Mebsut
12 Temmuz 2024 CumaPirinci tuzla birlikte ne kadar süre pişirmeliyim? Ayrıca terbiyeyi eklerken sürekli karıştırmam gerekiyor mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMebsut, pirinci tuzla birlikte pişirirken genellikle 15-20 dakika yeterli olacaktır. Ancak pişirme süresi, pirincin cinsine ve tencerenin sıcaklığına göre değişebilir. Pirincin suyunu tamamen çekip yumuşadığından emin olmalısın. Terbiyeyi eklerken sürekli karıştırmak önemlidir; bu şekilde terbiyenin topaklanmasını önleyebilir ve çorbanın daha pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayabilirsin. Afiyet olsun!