Pirinç pilavı yaparken en çok zorlandığım nokta pirinçlerin tane tane olmasıydı. Bu yazıda bahsedilen pirinci yıkama ve bekletme adımları gerçekten çok önemli. 3-4 kez durulamak ve ardından 20-30 dakika suda bekletmek, pilavın kıvamını nasıl etkiliyor? Ayrıca, pirinçten önce yağı kavurmak da gerçekten işe yarıyor mu? Tüm bu ipuçlarını denedikten sonra sonuç nasıl oldu, merak ediyorum!
Pirinç pilavı yaparken en çok zorlandığım nokta pirinçlerin tane tane olmasıydı. Bu yazıda bahsedilen pirinci yıkama ve bekletme adımları gerçekten çok önemli. 3-4 kez durulamak ve ardından 20-30 dakika suda bekletmek, pilavın kıvamını nasıl etkiliyor? Ayrıca, pirinçten önce yağı kavurmak da gerçekten işe yarıyor mu? Tüm bu ipuçlarını denedikten sonra sonuç nasıl oldu, merak ediyorum!
Cevap yaz