Soğanlı salçalı pilav tarifini okuduktan sonra, bu lezzeti mutfakta denemek için sabırsızlanıyorum. Pirinç hazırlığı aşamasında nişastasını azaltmak için birkaç kez yıkamak gerçekten önemli bir adım gibi görünüyor. Soğan ve salçayı kavururken o hoş aromaların mutfağı sarmasını hayal edebiliyorum. Ayrıca, ekleyerek zenginleştirme fikri de çok hoş; bezelye ya da havuç eklemek, pilava rengarenk bir görünüm katacak! Acaba baharatlarla oynamak, sizin için en çok hangi tatları ortaya çıkarıyor? Denemek için sabırsızlanıyorum!
Yorumunuzdan anlaşıldığı kadarıyla soğanlı salçalı pilav tarifini denemek için gerçekten heyecanlısınız. Pirinç Hazırlığı aşamasında nişastayı azaltmak için pirinci yıkamak önemli bir adım, bu sayede pilavınız daha tane tane olacaktır. Soğan ve Salça Kavurma aşamasında mutfaktaki aromaların yayılması gerçekten harika bir deneyim.
Zenginleştirme fikriniz de çok güzel; bezelye ve havuç gibi sebzeler pilavınıza hem renk hem de lezzet katacaktır. Baharatlarla oynamak konusunda ise, kişisel olarak kimyon ve karabiberin pilava güzel bir derinlik kattığını düşünüyorum. Ayrıca, pul biberle biraz acılık eklemek de hoş bir dokunuş olabilir.
Soğanlı salçalı pilav tarifini okuduktan sonra, bu lezzeti mutfakta denemek için sabırsızlanıyorum. Pirinç hazırlığı aşamasında nişastasını azaltmak için birkaç kez yıkamak gerçekten önemli bir adım gibi görünüyor. Soğan ve salçayı kavururken o hoş aromaların mutfağı sarmasını hayal edebiliyorum. Ayrıca, ekleyerek zenginleştirme fikri de çok hoş; bezelye ya da havuç eklemek, pilava rengarenk bir görünüm katacak! Acaba baharatlarla oynamak, sizin için en çok hangi tatları ortaya çıkarıyor? Denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yazMaksude Hanım,
Yorumunuzdan anlaşıldığı kadarıyla soğanlı salçalı pilav tarifini denemek için gerçekten heyecanlısınız. Pirinç Hazırlığı aşamasında nişastayı azaltmak için pirinci yıkamak önemli bir adım, bu sayede pilavınız daha tane tane olacaktır. Soğan ve Salça Kavurma aşamasında mutfaktaki aromaların yayılması gerçekten harika bir deneyim.
Zenginleştirme fikriniz de çok güzel; bezelye ve havuç gibi sebzeler pilavınıza hem renk hem de lezzet katacaktır. Baharatlarla oynamak konusunda ise, kişisel olarak kimyon ve karabiberin pilava güzel bir derinlik kattığını düşünüyorum. Ayrıca, pul biberle biraz acılık eklemek de hoş bir dokunuş olabilir.
Deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum, afiyet olsun!