Pirinç pilavı yaparken su miktarının ne kadar önemli olduğunu deneyimlemiş biri olarak, bu konuda sormak istediğim birkaç şey var. Özellikle farklı pirinç türlerinin su ihtiyacının değiştiğini biliyorum, ama bu oranların hangi durumlarda esnetilebileceğini merak ediyorum. Mesela, basmati pirinci için 1.5 su bardağı su kullanılması gerektiği belirtilmiş, ama biraz daha az su kullanarak farklı bir kıvam elde etme şansım var mı? Ayrıca, pişirme metodunu değiştirdiğimde su miktarını ne kadar etkileyebilirim? Buhar yöntemi ile pişirirken su miktarını düşürmek gerçekten sonuçları etkiliyor mu? Bu noktaları merak ediyorum.
Pirinç pilavı yaparken su miktarının ne kadar önemli olduğunu deneyimlemiş biri olarak, bu konuda sormak istediğim birkaç şey var. Özellikle farklı pirinç türlerinin su ihtiyacının değiştiğini biliyorum, ama bu oranların hangi durumlarda esnetilebileceğini merak ediyorum. Mesela, basmati pirinci için 1.5 su bardağı su kullanılması gerektiği belirtilmiş, ama biraz daha az su kullanarak farklı bir kıvam elde etme şansım var mı? Ayrıca, pişirme metodunu değiştirdiğimde su miktarını ne kadar etkileyebilirim? Buhar yöntemi ile pişirirken su miktarını düşürmek gerçekten sonuçları etkiliyor mu? Bu noktaları merak ediyorum.
Cevap yaz