1 kg salamura yaprağı için 200-250 gram pirinç kullanmak gerektiği belirtilmiş. Bu konuda pirinç miktarını belirleyen faktörler arasında iç harcın kalitesi ve kişisel damak zevki de var. Sizce dolmanın lezzetinde pirinçten başka en etkili malzeme hangisidir? Özellikle soğan, domates ve baharatların oranlarını nasıl ayarlamak gerektiğini düşünüyorsunuz? Dolmanın iç harcında dengeyi sağlamak için hangi malzemeleri daha fazla kullanmak istersiniz?
1 kg salamura yaprağı için 200-250 gram pirinç kullanmak gerektiği belirtilmiş. Bu konuda pirinç miktarını belirleyen faktörler arasında iç harcın kalitesi ve kişisel damak zevki de var. Sizce dolmanın lezzetinde pirinçten başka en etkili malzeme hangisidir? Özellikle soğan, domates ve baharatların oranlarını nasıl ayarlamak gerektiğini düşünüyorsunuz? Dolmanın iç harcında dengeyi sağlamak için hangi malzemeleri daha fazla kullanmak istersiniz?
Cevap yaz