Pirinç ve bulgur karışımı pilavı yaparken en önemli aşamalardan biri pirincin ıslatılması. Bu adımı atladığınızda pirinçlerin nişasta bırakma olasılığı artıyor, bu da pilavın lezzetini etkileyebilir. Peki, bu pilavın yapılması sırasında hangi pişirme teknikleri ile daha lezzetli hale getirebiliriz? Mesela, soğanı pembeleşinceye kadar kavurmanın pilavın tadına katkısı gerçekten etkili mi? Ayrıca, et suyu kullanmanın pilava sağladığı farklı lezzetleri de merak ediyorum. Dinlendirme süresi hakkında da ne düşünüyorsunuz? 10 dakika bekletmek gerçekten pilavın tane tane olmasında bir fark yaratıyor mu?
Pirinç ve bulgur karışımı pilavı yaparken en önemli aşamalardan biri pirincin ıslatılması. Bu adımı atladığınızda pirinçlerin nişasta bırakma olasılığı artıyor, bu da pilavın lezzetini etkileyebilir. Peki, bu pilavın yapılması sırasında hangi pişirme teknikleri ile daha lezzetli hale getirebiliriz? Mesela, soğanı pembeleşinceye kadar kavurmanın pilavın tadına katkısı gerçekten etkili mi? Ayrıca, et suyu kullanmanın pilava sağladığı farklı lezzetleri de merak ediyorum. Dinlendirme süresi hakkında da ne düşünüyorsunuz? 10 dakika bekletmek gerçekten pilavın tane tane olmasında bir fark yaratıyor mu?
Cevap yaz