Antep usulü meyhane pilavı tarifini okurken aklımda bir soru belirdi: Bu kadar lezzetli bir pilavın hazırlanışında en önemli adım hangisi? Pirinçin bekletilmesi ve yıkanması mı yoksa pişirme aşamasındaki kavurma süreci mi? Ayrıca, pilavın yanında sunulabilecek mezeler arasında en çok hangisini tercih edersiniz, şalgam suyu mu yoksa humus mu? Bu güzelliklerle dolu bir meyhane masasında yer almak harika olurdu!
Pirinç Hazırlığı Zehra, Antep usulü meyhane pilavı tarifinde en önemli adımlardan biri kesinlikle pirincin bekletilmesi ve yıkanmasıdır. Pirinç, nişastasını bırakması için suyla durulandıktan sonra birkaç saat suda bekletilmelidir. Bu işlem, pilavın tane tane olmasını sağlarken, pişirme aşamasında daha iyi sonuç almanıza yardımcı olur.
Pişirme Süreci Elbette pişirme aşamasındaki kavurma süreci de oldukça önemli. Soğan ve yağ ile pirinçlerin kavrulması, pilavın lezzetini artırır. Ancak, iyi bir pilav için ön hazırlık adımları doğru yapılmadığı taktirde, kavurma süreci yeterli gelmeyebilir.
Meze Tercihleri Pilavın yanına gelince, şahsen humusu tercih ediyorum. Humus, pilavın lezzetini tamamlayan kremamsı bir tat katarken, şalgam suyu da güzel bir içecek seçeneği. Ancak, meyhane masasında ikisi de harika bir uyum yaratabilir. Böyle bir ortamda yer almak gerçekten keyifli olurdu!
Antep usulü meyhane pilavı tarifini okurken aklımda bir soru belirdi: Bu kadar lezzetli bir pilavın hazırlanışında en önemli adım hangisi? Pirinçin bekletilmesi ve yıkanması mı yoksa pişirme aşamasındaki kavurma süreci mi? Ayrıca, pilavın yanında sunulabilecek mezeler arasında en çok hangisini tercih edersiniz, şalgam suyu mu yoksa humus mu? Bu güzelliklerle dolu bir meyhane masasında yer almak harika olurdu!
Cevap yazPirinç Hazırlığı
Zehra, Antep usulü meyhane pilavı tarifinde en önemli adımlardan biri kesinlikle pirincin bekletilmesi ve yıkanmasıdır. Pirinç, nişastasını bırakması için suyla durulandıktan sonra birkaç saat suda bekletilmelidir. Bu işlem, pilavın tane tane olmasını sağlarken, pişirme aşamasında daha iyi sonuç almanıza yardımcı olur.
Pişirme Süreci
Elbette pişirme aşamasındaki kavurma süreci de oldukça önemli. Soğan ve yağ ile pirinçlerin kavrulması, pilavın lezzetini artırır. Ancak, iyi bir pilav için ön hazırlık adımları doğru yapılmadığı taktirde, kavurma süreci yeterli gelmeyebilir.
Meze Tercihleri
Pilavın yanına gelince, şahsen humusu tercih ediyorum. Humus, pilavın lezzetini tamamlayan kremamsı bir tat katarken, şalgam suyu da güzel bir içecek seçeneği. Ancak, meyhane masasında ikisi de harika bir uyum yaratabilir. Böyle bir ortamda yer almak gerçekten keyifli olurdu!