30 kişilik pilav yaparken pirinç miktarını belirlemek oldukça önemli bir konu. Yazıda belirtildiği gibi, kişi başına 70-100 gram pirinç alındığında 2,1 kg ile 3 kg arasında bir pirinç kullanmanız gerektiği ifade ediliyor. Peki, bu hesaplamalar pratikte gerçekten yeterli mi? Misafirlerin iştahı, pilavın yanında sunulacak diğer yemekler gibi faktörler de göz önünde bulundurulmalı. Özellikle kalabalık gruplarda, misafirlerin farklı damak zevkleri olabileceği için, pirinç türü seçimi ve pişirme yöntemleri de bir o kadar önemli. Sizce, pilavın yanına ne gibi garnitürler eklenmeli?
30 kişilik pilav yaparken pirinç miktarını belirlemek oldukça önemli bir konu. Yazıda belirtildiği gibi, kişi başına 70-100 gram pirinç alındığında 2,1 kg ile 3 kg arasında bir pirinç kullanmanız gerektiği ifade ediliyor. Peki, bu hesaplamalar pratikte gerçekten yeterli mi? Misafirlerin iştahı, pilavın yanında sunulacak diğer yemekler gibi faktörler de göz önünde bulundurulmalı. Özellikle kalabalık gruplarda, misafirlerin farklı damak zevkleri olabileceği için, pirinç türü seçimi ve pişirme yöntemleri de bir o kadar önemli. Sizce, pilavın yanına ne gibi garnitürler eklenmeli?
Cevap yaz